Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: Imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, trude i trče

amar osim grbavica

S jedne strane imamo Grbavicu koja nam je malo postala teret, a s druge strane imaš kvalitetni ekipu koja će nam ostaviti više prostora za igru od ovih od kojih smo gubili kući

Nogometaši Željezničara će u okviru 10. kola Premijer lige BiH dočekati Tuzla City, a utakmica se igra u ponedjeljak u 20 sati.

Trener Želje Amar Osim uoči ovog susreta kazao je da njegova ekipa nije u nekom posebnom ritmu, jer ne igraju često.

– U zadnjih mjesec dana igrali smo samo dvije prvenstvene utakmice, protiv Širokog i Krupe. Tu je upala jedna evropska i jedna u Kupu, i to je to. Igramo kući što u zadnje vrijeme nije povoljno po nas i igramo protiv ekipe koja je bolja od dvije zadnje od kojih smo izgubili na svom terenu. Kroz prvenstvo se pokazalo da igramo bolje protiv ekipa koje imaju kvalitet, pokušavaju se nadigravati i nametnuti svoj ritam. S jedne strane imamo Grbavicu koja nam je malo postala teret, a s druge strane imaš kvalitetnu ekipu koja će nam ostaviti više prostora za igru od ovih od kojih smo gubili kući, rekao je Osim, te naglasio da imaju neočekivanih problema koje će pokušati prebroditi u ponedjeljak.

– Imat ćemo najmanje 11 igrača, spremnih da se biju, trude i trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, a to možemo samo s pobjedom, rekao je Osim, te na kraju dodao da imaju problema s povredama, ali da Željo ni u jednoj utakmici od početka sezone nije bio kompletan.

Željezničar će u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Tuzlu City, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim. 🔵⚪

Posted by FK Željezničar on Sunday, October 4, 2020

Osim je na