Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

derbi slobode i želje

Osim kaže da će biti “guravo”, Bošnjaković da se u svlačionici konačno “čuje pjesma”

osim bosnjakovic

Trener Slobode Milenko Bošnjaković rekao je da njegov tim očekuje zahtjevna i teška utakmica s protivnikom koji dolazi da pobijedi

Danas su na rasporedu četiri utakmice 16. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Derbi kola u Tuzli igraju Sloboda i Željezničar, a zanimljivo će biti i na stadionu pod Bijelim brijegom gdje će Zrinjski ugostiti Tuzla City.

Trener Slobode Milenko Bošnjaković rekao je da njegov tim očekuje zahtjevna i teška utakmica s protivnikom koji dolazi da pobijedi.

Strateg Tuzlaka, koji je ekipu Slobode u dvije sezone vodio na pet utakmica i još je bez pobjede, kazao je da je atmosfera u njegovoj ekipi mnogo bolja nego kada je došao.

“Izvukli smo ekipu iz lošeg raspoloženja, atmosfera na terenu je dobra, čuje se podrška i radost. U svlačionici se napokon čuje muzika. Uz dobru atmosferu doći će i dobri rezultati”, poručio je Bošnjaković.

Trener “plavih” Amar Osim na jučerašnjoj pres-konferenciji je kazao da je neigranje utakmice protiv Čelika prošle sedmice donekle poremetilo trening, ritam i dinamiku u njegovoj ekipi.

“Ako ostvarimo dobar rezultat, nećemo se žaliti na to da smo ispali iz ritma. Utakmice sa Slobodom su uvijek slične, zadnje četiri su bile neriješene, nikakvih pravila nema osim da će biti ‘guravo’. Znamo šta nas čeka, to su utakmice sa specijalnim nabojem, mi se spremamo za to, ali na našu žalost ne pitamo se samo mi, jer Sloboda je toliko dobra ekipa da se može pitati nešto. Ako želimo pobijediti, a naš cilj je uvijek pobijediti, mi osim te borbe, discipline i spremnosti moramo nešto i napraviti”, kazao je trener Željezničara.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se na stadionu Tušanj od 16.30 sati.

Nakon poraza u prošlom kolu od Zvijezde (0:2), posljednjeplasirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH, čelnici Zrinjskog odlučili su se zahvaliti treneru Hariju Vukasu, a kao privremeno rješenje imenovali su Nenada Gagru, koji je ranije vodio mlađe uzraste Zrinjskog, a na početku sezone bio je trener Goška iz Gabele.

Uoči subotnjeg ogleda s Tuzla Cityjem u Mostaru, Gagro je rekao da je uvjeren kako ekipa Zrinjskog može više od onoga što je prikazala u dosadašnjem dijelu prvenstva.

“Na početku sezone najavljivalo se da ćemo vratiti titulu u Mostar. Iako rezultati nisu takvi, ja vjerujem da Zrinjski ima ekipu za sami vrh. Koji su razlozi loših igara, premalo sam vremena tu da bih mogao iznositi neke dublje analize, ali doći ćemo do toga”, izjavio je Gagro na konferenciji za novinare.

Govoreći o Tuzla Cityju, koji nakon odigranih 15 kola drži visoko četvrto mjesto s 27 bodova, četiri više od Zrinjskog, Gagro je istakao da se radi o iskusnoj i opasnoj ekipi.

“Tuzla City ima nekoliko brzih pojedinaca na krilnim pozicijama, imaju dobre golgetere, prije svega mislim na Ubiparipa, imaju i Sesara, organizatora igre od kojeg sve kreće, a njihova kvaliteta najbolje se ogleda u dobrim rezultatima”, kazao je novi trener Zrinjskog.

Utakmica HŠK Zrinjski – Tuzla City igra se od 16 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Danas se igraju još dvije utakmice 16. kola Premijer lige. Lider na tabeli Sarajevo od 13:30 sati gostuje u Bijeljini kod ekipe Radnika, a zenički Čelik će u istom terminu dočekati Zvijezdu 09.

U nedjelju su na programu preostala dva susreta 16. kola u kojima će igrati Mladost Doboj Kakanj – Borac Banja Luka (13:30), te hercegovački derbi Široki Brijeg – Velež.