Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom

amar osim izjava

Krupa ako ima igdje mogućnost da igra bez pritiska, opterećenja, ikakve obaveze da neki rezultat naprave, to je na ovom terenu protiv nas

Naredno kolo Premijer lige BiH za fudbalere Željezničara donosi duel sa Krupom.

Iako je Željezničar favorit protv novajlije u PLBiH, šef stručnog štaba Amar Osim je uoči utakmice pozvao na oprez podsjetivši kako je njegov tim nedavno izgubio na Grbavici od Mladosti.

“Mladost tada nismo potcijenili. Oni su bili super motivisani, imali su plan kojeg su se pridržavali i neke okolnosti koje su im išle na ruku. Kada izgubiš od nekoga ko je “slab”, ispadne da si ga potcijenio, pa valjda igra i protivnik nešto. Ta utakmica nam može pomoći da budemo pametni. Krupa je bolja od tadašnje Mladosti”, rekao je Amar Osim i dodao:

“Krupa ako ima igdje mogućnost da igra bez pritiska, opterećenja, ikakve obaveze da neki rezultat naprave, to je na ovom terenu protiv nas. Imaju i igrače koji su u stanju da naprave neke stvari koje mogu biti opasne protiv nas.”

Za Željezničar samo tri boda dolaze u obzir.

“U subotu ćemo vidjet je li nas utakmica protiv Mladosti ičemu naučila. To će pokazati rezultat i tok utakmice. Svjesni su i igrači da imamo tešku utakmicu koja nam može i puno pomoći jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom u puno segmenata. Ovdje moraš pobijediti. Poslije nas čeka zaostala utakmica sa Zrinjskim, pa i Tuzla City… lako je tu motivisati igrače. U ovakvim utakmicama moraš fokus prebaciti na pristup i pokušavanju da se pruži maksimum, što bi trebalo biti normalno, ali kod naših sportista baš to i nije slučaj”, rekao je Osim.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/3233965600018499