Trener Željezničara

Osim: Želimo proći dalje, a ne puniti mrežu protivnika

Amar Osim777

Trener Željezničara ističe da će protiv Mladosti igrati igrači koji u tom trenutku mogu najbolje iznijeti utakmicu

Bosanskohercegovački premijerligaši Željezničar i Mladost iz Doboja kod Kaknja sutra će igrati jedan od najzanimljivijih mečeva osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Utakmica će biti odigrana sutra od 18 sati na stadionu “Grbavica”, a Željezničar je u ovom duelu veliki favorit s obzirom da se radi o jednoj od najboljih ekipa domaćeg prvenstva koja će igrati pred svojim navijačima.

Trener Željezničara Amar Osim istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da je jedini cilj njegove ekipe u ovom meču prolazak u četvrtfinale. Osim ne očekuje da će Željezničar protiv Mladosti imati lak posao jer se radi o profesionalnoj ekipi koja igra najviši nivo bh. fudbala.

– Želimo proći dalje, a ne puniti mrežu protivnika. Mladost je ekipa u kojoj igraju profesionalni fudbaleri i niko ne može reći da će protiv njih napuniti mrežu. Sigurno je da mladost neće igrati s juniorima. Zbog stanja na tabeli trenutno smo u psihološkoj prednosti. Popravili smo neke segmente igre, druge nismo i bilo bi dobro da to popravimo – izjavio je Osim.

Trener Željezničara ističe da će protiv Mladosti igrati igrači koji u tom trenutku mogu najbolje iznijeti utakmicu, a mnogo toga određuje gust raspored tokom sedmice i umor igrača koji igraju utakmicu svakih par dana.

– Imamo još jedan trening prije utakmice i vidjet ćemo kako se igrači osjećaju. Važna nam je utakmica protiv Mladosti, ali i ligaška u nedjelju jer želimo u oba takmičenja izvuči maksimum. Srećom imamo dovoljan broj igrača, neki su manje sretni jer imaju manje minutaže, ali svi se trude da napreduju – objasnio je strateg “plavih”.

Igrač Željezničara Dženan Zajmović naglašava da je u dresu “plavih” imao teške periode u kojima mu ništa nije polazilo za rukom, međutim dobio je pohvale stručnog štaba zbog čega vjeruje da može igrati mnogo bolje.

– Nisam imao mnogo prilika da se dokažem u ovoj sezoni, ali stručni štab mi je rekao da su zadovoljni zalaganjem. Po sastavu bi mnogi rekli da Amar nema povjerenja u mene, ali ja to ne gledam tako. Znam da mogu igrati mnogo bolje – zaključio je Zajmović.

Utakmica osmine finala Kupa BiH između Željezničara i Mladosti će biti odigrana sutra u 18 sati na stadionu “Grbavica”.