Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PORTPAROL SNSD

Kovačević: Evidentno je da Komšić ima kompleks od Milorada Dodika

kovacevic (1)

Komentar na Komšićevu izjavu da “Dodik više ni sam ne zna gdje goni”

“Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik neće se sudariti sam sa sobom, a takvom izjavom Željko Komšić je još jednom dokazao da se nikada nije sudario, niti na bilo koji način dodirnuo sa zdravim razumom”, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Evidentno je da Komšić ima kompleks od Milorada Dodika i to donekle možemo da razumijemo, jer iza Milorada Dodika stoji jaka politička stranka, stoji volja naroda i volja građana Republike Srpske za razliku od Željka Komšića iza kojeg stoje samo mrvice sa stola SDA i ništa više”, istakao je Kovačević za Srnu, komentarišući Komšićevu izjavu da “Dodik više ni sam ne zna gdje goni” nakon što je rekao da će formiranje vlasti na nivou BiH, najvjerovatnije, usloviti odlaskom stranih sudija iz BiH.

Kovačević je naglasio da kada Milorad Dodik govori o političkim ciljevima SNSD-a i RS tu se ni na koji način ne radi o željama nego je riječ o volji, i to volji naroda.

“Ali, nama je apsolutno jasno da to Željko Komšić kao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH ne razumije”, rekao je Kovačević.

On je poručio da će SNSD istrajati na svojoj politici, na jasnim principima, a to je da strane sudije moraju da napuste Ustavni sud BiH iz jednostavnog razloga što je apsolutno neprihvatljivo da odluke o građanima BiH donosi bilo ko ko nije građanin te zemlje.

“Pozivamo još jednom sve aktere u BiH da se urazume, da se konačno dozovu razumu i da se formira Savjet ministara na osnovu jedinog kriterijuma, koji je značajan za formiranje vlasti bilo gdje u svijetu, a to su izborni rezultati i da sjednemo i riješimo sva pitanja o kojima se trenutno možemo dogvoriti, a za neko kasnije vrijeme ostavimo pitanja o kojima nemamo kompromis”, rekao je Kovačević.