Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva liga fbih

Oslabljeno Jedinstvo otputovalo u Kakanj

jedinstvo bihac

Jedinstvo sutrašnji meč dočekuje na četvrtom mjestu prvoligaškog poretka s 32 boda, dok tim iz Kaknja skupio dva boda manje

Nogometaši bihaćkog Jedinstva jutros su otputovali u Kakanj, gdje ih sutra očekuje ogled 21. kola Prve lige Federacije BiH s Rudarom. Šef stručnog štaba bihaćkog tima Vlado Jagodić u predstojećem susretu neće moći računati na suspendirane defanzivce Ekrema Hodžića i Amira Remića, koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili među najstandarnijima.

– Njihovo neigranje je za nas nenadoknadivo, pogotovo kada uzmemo u obzir da je zbog povreda upitan nastup kapitena Nuspahića i igrača vezne linije Jašarevića. Rudaru ćemo se suprostaviti s ukupno 17 igrača, od kojih je 13 mlađe od 21 godine. Ipak, vjerujemo da su ovi mladići sada maksimalno fizički spremni i da će biti u mogućnosti ispoštovati naše taktičke zamisli. Igrat ćemo rasterećeno, pa možda i uspijemo iznenaditi Rudar – kazao je Jagodić.

Strijelac pobjedonosnog gola prošlog vikenda protiv Slavena Armin Bijedić najavio je discipliniranu i opreznu igru, s maksimalnim angažmanom u defanzivnoj liniji.

– Izuzetno poštujemo ekipu Rudara, iako ni oni nisu u idealnoj formi. Nama će nedostajati nekoliko izuzetno važnih igrača, pa moramo igrati pametno i slijediti upute stručnog štaba. Pokušat ćemo osvojiti bod, a ako nam se prilika za više, nećemo oklijevati – riječi su desnog bočnog igrača Jedinstva.

Jedinstvo sutrašnji meč dočekuje na četvrtom mjestu prvoligaškog poretka s 32 boda, dok tim iz Kaknja skupio dva boda manje.