Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Oštećena vizualna prezentacija FK Sloboda na stadionu Tušanj

FK Sloboda (1)

Slučaj je prijavljen nadležnim organima

Ovog vikenda starta nova sezona u Premier ligi BiH, a FK Sloboda iz Tuzle u nedjelju na Tušnju dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora.

– Mi smo poletniji, spremniji. Ekipa u novoj sezoni je podmlađena. Dočekujemo Rudar u dobroj atmosferi. Najteže je prvo kolo, ali ćemo dati svoj maksimum – izjavio je Adnan Jahić, član stručnog štaba FK Sloboda.

Nakon skoro godinu i po dana, napokon će i publika imati mogućnost da sa tribina bodri svoje ljubimce, a prema ranije donesenoj odluci utakmice na Gradskom stadionu Tušanj moći će pratiti 1.000 gledalaca.

– Poslije priprema koje smo završili je i najteži period za nas fudbalere. Bili smo ovdje u Tuzli, pa smo prešli na Zlatibor gdje smo odigrali tri kontrolne utakmice i nismo bili poraženi. Međutim, to ništa ne mora da znači, prijateljske utakmice su jedno, prvenstvo drugo, ali spremni dočekujemo i njega sa nekoliko novih igrača – izjavio je Amar Beganović kapiten FK Sloboda.

U toku predhodne noći na stadionu Tušanj došlo je do vandalizma, gdje je su oštećeni dijelovi vizualne prezentacije FK Sloboda koja predstavlja stoljetni historijat. Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU “Gradski stadion” Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora u cilju zaštite imovine, kazali su iz uprave FK Sloboda.