Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: Zbog korupcije, Republika Srpska ugrožena više nego ikad

crnadak

Zato će glavni stub programa koji će PDP predstaviti na Saboru u oktobru, pored ekonimije, biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala

Republika Srpska je danas ugrožena više nego ikada u poslijeratnom periodu, jer je korupcija nagriza sa svih strana i sve bitne institucije sistema su potpuno pod kontrolom SNSD-a i pojedinaca iz struktura vlasti, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je danas najveća opasnost po opstanak i razvoj Republike Srpske dubinska korupcija u svim dijelovima njenog društva i uspostavljeni kanali izvlačenja javnog novca u privatne džepove, koji eskaliraju u poslednje vrijeme, poput slučaja zgrade UIO i brojnih milionskih namještenih tendera.

– I Željka Cvijanović i Milorad Dodik se u posljednje vrijeme žale da nema investicija u Republici Srpskoj, ali se ne pitaju zašto se u Srbiji svaki dan otvara nova fabrika, a u Republici Srpskoj nije otvorena nijedna u zadnjih 15 godina, koliko traje njihova vlast – kaže Crnadak.

On dodaje da kod nas nema novih fabrika zato što investitori bježe od korupcije, kriminala, kumovskih veza, okupiranih institucija i drugih opasnosti koje njihov biznis čekaju u Republici Srpskoj.

– Zato će glavni stub programa koji će PDP predstaviti na Saboru u oktobru, pored ekonimije, biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer se naše društvo mora očistiti od korupcije i imidža nedemokratskog režima u kojem se za sve pita jedan čovjek – ističe Crnadak.

Crnadak dodaje da se u Narodnoj skupštini RS treba usvojiti rezolucija kojom bi borba protiv korupcije bila definisana kao pitanje nacionalne bezbjednosti RS i kao pitanje od glavnog značaja za ekonomski, privredni, demografski i moralni razvoj RS, saopćeno je iz PDP-a.