Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac i brat su legende Barce, a on radi kao domar

busquets

Prezime Busquets jedno je od najslavnijih prezimena u slavnoj i bogatoj historiji nogometnog kluba Barcelona.

Otac Carles bio je dugogodišnji čuvar mreže Blaugrane (istina, uglavnom je bio rezerva slavnom Andoniju Zubizarreti) u vrijeme kad je klub s Camp Noua vodio legendarni Johan Cruyff i s Barcom je osvojio jednu Ligu prvaka, jedan Kup kupova, dva evropska Superkupa, pet titula prvaka Španije i tri Kupa kralja, piše Index.

Carlesov sin Sergio dijete je La Masije i puno desetljeće je neizostavni član kako Barcelone, tako i španske nogometne reprezentacije. Sergio Busquets osvojio je sve što se u nogometu osvojiti moglo. S Barcom je osvojio tri Lige prvaka, šest naslova prvaka države i četiri Kupa kralja, a s Furijom je bio i evropski i svjetski prvak.

Međutim, malo je poznato Sergio nije jedini član porodice Busquets koji danas svoj kruh zarađuje u katalonskom gigantu.

busquets Naime, u Barceloni je zaposlen i njegov brat Aitor koji, zanimljivo, radi kao domar.

Bez obzira na to što mu je brat neizostavan član prvog tima, Aitor je dobio daleko nepopularniji posao s mnogo dužim radnim vremenom i neusporedivo manjom plaćom.

Aitor Busquets je zadužen za instalacije u sportskom kompleksu Barcelone, a na toj funkciji je odnedavno.

Naravno, nijedan posao ako se obavlja časno i pošteno nije za podcjenjivanje, ali lijepo je znati da je Aitor Busquets odbio bolje plaćeni posao koji mu se nudio samo zato jer je brat čuvenog Sergija i odbacio je mogućnost da se šlepa uz bogatog brata i slavno prezime.