“Ovaj Real je ruševina”, a ceh će platiti “glavni izvođač radova” (FOTO)

real je rusevina

Šokantni poraz Reala protiv Levantea na Santiago Bernabeuu (1:2) dodatno je ugrozio trenersku poziciju Julena Lopeteguija.

Treći uzastopni poraz, odnosno četvrti u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima nagnali su Realovu upravu na raspravu o Lopeteguijevoj smjeni i odabiru njegova nasljednika.

Julenu Lopeteguiju leđa je okrenula i Marca. Madridski sportski dnevnik, tradicionalno naklonjen aktuelnom evropskom prvaku, presudio je bivšem španskom selektoru natpisima kako je njegovo “vrijeme isteklo”.

“Ako neće biti smijenjen danas, bit će smijenjen sutra ili sljedeće sedmice nakon El Clasica s Barcelonom bez obzira na ishod”, tvrdi Marca i podsjeća kako je kapiten Sergio Ramos u ime svlačionice lobirao za Lopeteguijev dolazak nakon Zidaneovog odlaska.

“Ovaj Real Madrid je ruševina”, vrišti Marca preko cijele naslovnice na kojoj je prikazan Julen Lopetegui vjerovatno kao aluzija na jednog od krivaca koji su doprinijeli sadašnjoj situaciji.

Na udaru je kritika i Realov predsjednik Florentino Perez. Marca mu spočitava “opsjednutost” Neymarom, kao i katastrofalnu transfernu politiku glede ekipne selekcije.

Španski mediji tvrde kako je Florentino Perez svjestan greške i kako je već pripremio scenarij prema kojem bi sa “svojih ruku sprao krv”.

Dok španski mediji pišu kako je Florentino Perez za ponedjeljak zakazao sastanak s ostatkom rukovodstva kako bi se izglasalo (ne)povjerenje Julenu Lopeteguiju, italijanski mediji uglas ističu kako je Realov čelnik u posljednjoj etapi pregovora s Antonijom Conteom.

Prema posljednjim informacijama, Antonio Conte bi nakon El Clasica s Barcelonom (28. oktobra) trebao biti imenovan Realovim novim šefom stručnog štaba. Preostale su, navodno, tek formalnosti, kao i Realova službena odluka da Julenu Lopeteguiju uruči otkaz.