Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bizarna situacija

Ovo nema ni kod nas: Pustili im himnu s mobitela, a onda je zazvonio (VIDEO)

jar

Neki stadioni imaju samo osnovne uslove

Iako se mnogi sprdaju sa stanjem u bosanskohercegovačkom fudbalu, čini se da su u Africi uslovi još godi, a posljednji video pokazuje kako je to istina.

Neki stadioni imaju samo osnovne uslove pa se na nedjeljnoj utakmici kvalifikacija za Afrički kup nacija između Libije i Južnoafričke Republike dogodila bizarna situacija.

Utakmica se igrala u Sfaxu u Tunisu jer je FIFA još 2011. zbog građanskog rata zabranila međunarodne utakmice u Libiji. A na tom stadionu, ispostavilo se, nije tako jednostavno intonirati himne.

Organizatori su tako odlučili himne pustiti s mobitela priključenog na razglas, no zaboravili su uključiti airplane mods pa je usred južnoafričke himne mobitel počeo zvoniti, odnosno vibrirati, što se itekako dobro čulo. Zapravo, s razglasa se čulo svašta, od vibracija, preko muka, pa taktova nekog urbanog hita sve do zvukova negodovanja koje je valjda proizvodila osoba koja je rukovala spornim telefonom.

Južnoafrikanci se nisu naljutili ni uvrijedili, ali su na terenu pokazali domaćinima što misle o njima te su ih pobijedili 2:1, a siroti Libijci ostali su bez plasmana na kontinentalnu smotru, koja se ove godine igra u ljetnim mjesecima umjesto u januaru.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.