žrijeb danas u 14 sati

Ovo su svi klubovi u četvrtfinalu Europa lige i Konferencijske lige

ENG, UEFA EL, FC Arsenal vs Sporting Lissabon
16.03.2023, Stadio Olimpico, London, ENG, UEFA EL, FC Arsenal vs Sporting Lissabon, Achtelfinale, im Bild Sporting Clube de Portugal players celebrate // Sporting Clube de Portugal players celebrate during the UEFA Europa League round of last 16 match between FC Arsenal and Sporting Lissabon at the Stadio Olimpico in London, Great Britain on 2023/03/16. EXPA Pictures © 2023, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Nigel Bramley *****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ Focus Images/ Nigel Bramley/EXPA

Dramatično je bilo u Londonu u kojem je Sporting izbacio Arsenal nakon boljeg izvođenja penala

Revanš  utakmicama kompletirane su osmine finala Europa lige i Konferencijske lige. Manchester United i Juventus nisu imali nikakvih problema u uzvratnim utakmicama.

Dramatično je bilo u Londonu u kojem je Sporting izbacio Arsenal nakon boljeg izvođenja penala. Nakon 2:2 u prvoj utakmici Arsenal je na Emiratesu poveo golom Xhake u 19. minuti, da bi se Sporting vratio golčinom Goncalvesa s centra u 63. minuti. U produžetku nije bilo golova, a Portugalci su slavili na penale 5:4. Ždrijeb četvrtfinala je u petak u 13 sati.

U Konferencijskoj ligi najdramatičnije bilo je u Bratislavi gdje je domaći Slovan  vodio 2:0 i imao prolazak u četvrtfinale, ali su se Švicarci vratili golovima Calafiorija u 53. i Amdounija u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U produžetku nije bilo golova, a Basel je prošao na penale.

Najveće iznenađenje priredio je Anderlecht koji je izbacio Villarreal. Nakon 1:1 u prvoj utakmici u Bruxellesu Belgijanci su bili veliki autsajderi u Španiji, ali su pobijedili 1:0 golom Slimanija u 73. minuti.

Žrijeb četvrtfinala je u danas u 14 sati.

Klubovi koji su se plasirali u četvrtfinale Europa lige:

Manchester United, Sevilla, Feyenoord, Juventus, Bayer Leverkusen, Roma, Royale Union SG i Sporting.

Klubovi koji su prošli u četvrtfinale Konferencijske lige:

Lech Poznan, Fiorentina, Basel, AZ Alkmaar, Nice, Anderlecht, West Ham i Gent.