Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mundo Deportivo

Panika u Kataloniji, Messi može otići kad poželi

lionel messi

Messi je potpisao ugovor vrijedan do 100 miliona eura, uključujući unosne bonuse još u 2017. godini, ali pojavila se informacija da se u ugovoru nalazi klauzula prema kojoj Messi svakog ljeta može na vlastitu inicijativu napustiti klub

Lionel Messi uvijek je glavna nogometna tema u Kataloniji, ali ove sedmice to je ponovno postao zato što se aktualizirala priča o novom ugovoru koji bi trebao potpisati s Barcelonom.

Barcelona je spremna ponuditi Lionelu Messiju novi ugovor do ljeta 2023. godine kako bi osigurala da Argentinac do kraja karijere ostane na Camp Nouu, ali u klubu nisu sigurni da će pristati.

Messi je potpisao ugovor vrijedan do 100 miliona eura, uključujući unosne bonuse još u 2017. godini, ali pojavila se informacija da se u ugovoru nalazi klauzula prema kojoj Messi svakog ljeta može na vlastitu inicijativu napustiti klub, piše Mundo Deportivo.

U Barceloni je zavladala panika, čelnici katalonskog kluba boje se da će ostati bez svog glavnog igrača i najboljeg u istoriji.

Argentinac obično ne voli govoriti o tome, ne zanima ga ugovor, on je odlučan ostati u Barceloni sve dok može biti koristan, ali čelnici kluba žele garanciju u vidu novog ugovora.

Šefovi Barcelone već su stupili u kontakt s Jorgeom Messijem, njegovim ocem i agentom, kako bi započeli razgovore oko obnove ugovora, ali napretka zasad nema.