Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pape zaprijetio Terimu: Želimo osvojiti Super kup

5b55c2b766a97cdd5f4216cb

Safet Sušić obradovao je najvijače Akhisara pred prvi meč ovog kluba pod njegovim vodstvom. Bit će to duel Super kupa Turske u kojem će Akhisar igrati protiv Galatasarayja. Pape je najavio otvorenu igru.

– Gdje god sam radio igralo se napadački. Nisam od trenera koji filozofiju grade na odbrani i destrukciji igre. Nisam mnogo razmišljao kad sam dobio ponudu Akhisara. Od prilike sam znao kako stvari stoje ovdje, opisao je Sušić.

Prvi meč u sezoni bit će veliki ispit zrelosti.

– Galata ima najkompaktniji tim u Turskoj. Imaju iskusnog Fatiha Terima na klupi i da bismo ih pobijedili morat ćemo se dobro namučiti. Što se tiče naredne sezone, prioritet će ostati domaći šampionat, a ako budemo u dobroj poziciji u Evropi uzet ćemo sve što nam se ponudi. Evropa je dobra stvar jer ćemo za protivnike u grupi dobiti najmanje dva kvalitetna kluba, dodao je.

Upitan koju će formaciju preferirati, odgovorio je:

– Za mene te brojke nemaju smisla. Vjerujem igračima i vjerujem u pravi sistem. Igrači moraju razumjeti igru i prihvatiti moju filozofiju. Želimo da navijači na ovom prelijepom stadionu uživaju u našim igrama, rekao je Sušić na kraju.