Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Livnu večeras doček Zlatka Dalića, uoči nastupa oglasio se i Thompson

thompson-dalić-čehok-735×400

Doček selektora hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u Livnu trebao je biti održan sinoć, ali je zbog najavljene kiše pomjeren za večeras. Očekuje se oko 50.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Organizatori su procijenili da bi gradski trg bio premal za sve navijače iz Livna i okoline, pa je tako promijenjena i lokacija – doček će biti upriličen na gradskom stadionu.

Potvrđen je nastup kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a osim njega za zabavu će biti zaduženi i Mate Bulić, Miroslav Škoro, Jole, Nina Badrić…

Dalić je kazao kako će biti sretan i ponosan ako iz njegovog rodnog Livna bude poslata u svijet poruka ljubavi, mira, zajedništva.

“Učinimo sve Hrvate širom svijeta ponosnima. A to možemo našim zajedništvom, ali i ponašanjem na skupu bez incidenata i iskorištavanja bilo koga i bilo čijih poruka u pogrešne svrhe. Ujedinimo se u zajedničku misiju podrške Hrvatima u domovini i iseljeništvu. Pokažimo cijelom svijetu koliko srce ima naše malo Livno. Ovdje je moj narod, moja zemlja, moji ljudi, moji prijatelji… Nemojmo dopustiti da blate naš ugled i dostojanstvo, pokažimo svima da smo veliki u svemu. I u ovom slavlju“, kazao je Dalić.

Na dočeku se očekuju građani Tomislavgrada, Ljubuškog, Širokog Brijega, ali i hrvatskih primorskih gradova Splita i Zadra.

Uoči nastupa, poruku je poslao i Thompson koji je istakao važnost zajedništva koje je Hrvatima donijelo Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

„Povijesnim uspjehom s našom reprezentacijom, Zlatko Dalić nas je ujedinio u našem hrvatskom zajedništvu. Sve nas iz Hrvatske, BiH i iz cijelog iseljeništva. Učinio nas ponosnima. Svi Hrvati zbog toga mu trebaju zahvaljivati. Zato mu večeras u Livnu trebamo na dostojanstven način odati priznanje za uspjeh koji nikada nećemo zaboraviti. Upravo u takvom ozračju pjevat ću pjesme koje će veličati našu ljubav, domoljublje i zajedništvo. Hvala mu što me pozvao na ovo slavlje, koje će, nadam se, biti još jedan kamenčić u mozaiku prekrasne povijesne hrvatske priče“, naveo je Thompson.