Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Partizan, Napoli, Villarreal i Celtic ispali iz Evropske lige

atletico madrid 44

Diljem Evrope odigrani su uzvratni mečevi šesnaestine finala Evropske lige, a plasman dalje su izborili RB Leipzig, Plzen, Zenit, Dynamo Kijev, Lyon, Sporting, Lazio i Atletico Madrid, javlja Anadolu Agency (AA).

Od utakmica igranih u terminu od 19.00 sati, RB Leipzig je, nakon pobjede sa 3:1 u prvom meču, u uzvratu poražen od Napolija rezultatom 0:2, ali je uprkos tome izborio plasman u osminu finala.

Plzen je, poslije remija 1:1 u Beogradu, u revanšu savladao Partizan rezultatom 2:0 i plasirao se dalje.

Zenit je, nakon poraza rezultatom 1:0 u prvoj utakmici, u uzvratu savladao Celtic s 3:0, čime je izborio plasman u osminu finala.

Dynamo Kijev je u uzvratnom meču igrao neriješeno bez golova protiv grčkog AEK-a, ali je izborio plasman jer je u prvom meču u Grčkoj bilo 1:1.

Villarreal je, poslije poraza od 3:1 u prvoj utakmici, u uzvratu ponovo poražen od Lyona rezultatom 0:1, čime je francuska ekipa prošla u naredni krug.

U ostalim mečevima igranim u terminu od 19.00 sati postignuti su sljedeći rezultati: Sporting – Astana 3:3 (3:1 prvi meč), Lazio – FCSB 5:1 (0:1 prvi meč) i Atletico Madrid – Copenhagen 1:0 (4:1 prvi meč).

Ranije su plasman u osminu finala izborili CSKA Moskva koja je eliminisala Crvenu zvezdu i Lokomotiv Moskva koja je bila bolja od Nice.

U terminu od 21.05 sati na programu je još šest uzvratnih mečeva šesnaestine finala Evropske lige.