Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

superliga srbije

Partizan savladao Crvenu zvezdu u 161. beogradskom derbiju

partizan_zvezda_2

Na tribinama je bila dobra atmosfera bez većih incidenata tokom meča, izuzev manjih problema sa dimom koji je izazvan bakljadom sredinom drugog poluvremena

U 161. vječitom beogradskom derbiju fudbaleri Partizana su večeras, rezultatom 2:0, savladali Crvenu zvezdu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu Partizana viđena je borbena igra sa puno zalaganja sa obje strane i jakim tempom.

U takvo fudbalskoj predstavi Partizan i Crvena zvezda su imali podjednake šanse da ugroze gol protivnika, a ponajbolju šansu prvog dijela meča nije realizirao Partizanov golgeter Sadiq.

Nigerijca Sadiqa je u 64. minuti na terenu zamijenio fudbaler iz Gvineje Seydouba Soumah i upravo on je u 83. minuti meča iskoristio grešku Zvezdine odbrane i fantastičnim udarcem s distance doveo Partizan u vodstvo.

U sudijskoj nadoknadi susreta gol za konačnih 2:0 u korist Partizana postigao je Zoran Tošić.

Bio je to prvi poraz Zvezde u Superligi u ovoj sezoni.

Na tribinama je bila dobra atmosfera, bez većih incidenata, izuzev manjih problema sa dimom koji je izazvan bakljadom sredinom drugog poluvremena.

Uoči utakmice najvatreniji navijači Zvezde imali su okršaj na sjevernoj tribini sa žandarmerijom…

Meč je u jednom trenutku bio prekinut nakon što su navijači Partizana podigli transparent usmjeren protiv predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Potom su uzvikivali “Vučiću, pederu”, a onda nakon što je susret nastavljen Partizan je poveo “projektilom” Soumaha u 83. minuti.

Crvena zvezda i Partizan su zbog obaveza u evropskim takmičenjima odigrali po sedam mečeva, dok je ostatak timova srbijanske Superlige uglavnom odigrao po devet mečeva.

Lider na tabeli je Bačka Topola sa 21 bodom iz devet utakmica, a Crvena zvezda je na četvrtom mjestu sa tri boda manje. Partizan je nakon sedam odigranih mečeva na petom mjestu sa 17 bodova.