Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda Manchester Uniteda

Paul Scholes: Premier liga bi se mogla nastaviti 10. juna i završiti za pet sedmica

scholes

Igrači su ovih dana bili fit. Polovica njih je poput mašina, tako da mislim da im trebaju samo dvije sedmice punog treninga da se vrate u formu, a nadamo se da će do 10, 11. ili 12. juna biti spremni za povratak, rekao Scholes

Paul Scholes, nekada sjajni fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Engleske smatra da bi sezona u Premier ligi mogla biti okončana za pet sedmica te da igračima, koji su po njemu kao “mašine“, mogu da se prilagode situaciji za 14 dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbal u Engleskoj zaustavljen je od marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, ali s obzirom na ublažavanje restriktivnih mjera, profesionalni sport je nedavno do Vlade Velike Britanije dobio “zeleno svjetlo“ za povratak bez prisustva publike od 1. juna.

Scholes smatra da se treba nastojati da se što prije nastavi sezona u Premier ligi i misli da bi se od 10. juna moglo početi sa odigravanjem utakmica. Međutim, zabrinjava ga činjenica da će veoma teško biti privesti kraju evropska takmičenja.

“Ljudi se pokušavaju pridržavati smjernica, a one kažu da profesionalnog fudbala neće biti do 1. juna. Igrači su ovih dana bili fit. Polovica njih je poput mašina, tako da mislim da im trebaju samo dvije sedmice punog treninga da se vrate u formu, a nadamo se da će do 10, 11. ili 12. juna biti spremni za povratak. Mislim da bismo mogli dovršiti domaću ligu, kao i FA kup. Međutim, to će biti vrlo teško za evropska takmičenja, Ligu šampiona i Ligu Evrope. Mislim da će se to teško ostvariti. Ali, u domovini, sezonu možemo završiti za pet ili šest sedmica. Potom napraviti pauzu i onda krenuti i u sljedeću sezonu“, istakao je 45-godišnji Scholes za britanske medije.

Bivši sjajni veznjak cijelu igračku karijeru je proveo u Manchester Unitedu za koji je odigrao 718 takmičarskih utakmica i postigao 155 golova. Osvojio je čak 11 naslova šampiona Engleske, po dva Evrope i svijeta te tri FA kupa, dva Liga kupa i pet superkupova. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 66 puta uz 14 pogodaka.

Premier liga je prekinuta 13. marta, a u tom trenutk, nakon 29 odigranih kola, na tabeli je lider bio Liverpool sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja, koji ima utakmicu manje.