Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peđa Mijatović: Volim Hajduk, u Partizan me odvela politika

predrag mijatovic

Osim što je bio legenda Real Madrida, Predrag Mijatović također se smatra i legendom beogradskog Partizana za koji je nastupao od 1989. do 1993. godine. No, u razgovoru za Tportal, Mijatović je otkrio kako ne samo da nije bio navijač beogradskih crno-belih, već i da je bio zaljubljen u splitski Hajduk.

[pull_quote_right]Poznato je kako su neki članovi predsjedništva Partizana bili blisko povezani s vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta se može dogoditi[/pull_quote_right]

“Još kao klinac sam navijao za Hajduk, dok je moj otac bio partizanovac. Nismo u porodici nikad imali zvezdaša. Kao mali divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio Ivica Šurjak. Nakon što smo osvojili Svjetsko prvenstvo za juniore u Čileu 1987. godine, Dejan Savićević je otišao iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo poslije toga, Hajduk je počeo raditi na mom transferu. Stvarno sam bio blizu Hajduka, tadašnji sportski direktor Jerković, s kojim sam ostao u dobrim odnosima, sve je završio i tada se u igru uplela politika”, kazao je Mijatović.

U Beogradu su ga uvjerili kako je dolazak u Partizan najbolja opcija za njega.

“Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao tako važnu odluku donijeti sam, a čelni ljudi Partizana uvjerili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija, jer su meni i ocu predstavili moguće scenarije nemira na ovim prostorima što se kasnije pokazalo tačnim. Poznato je kako su neki članovi predsjedništva Partizana bili blisko povezani s vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta se može dogoditi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu”, dodao je Mijatović.