Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irma Baralija na čelu mostarskog ogranka Naše stranke

baralija durkic
Baralija i Durkić

Gradski odbor Naše stranke Mostar sinoć je za predsjednicu izabrao Irmu Baraliju, a za potpredsjednika Rijada Durkića i Tarika Tanovića.

Članovi Gradskog odbora postali su Katica Omanović, Selma Pajo, Denisa Dizdarević, Frančeska Bojić, Dževad Ćorić i Haris Bešić.

[pull_quote_right]Posljednje tri godine u Mostaru su, politički gledajući, tri najgore godine u našoj demokratskoj istoriji[/pull_quote_right]

Na početku su se prisutnima obratili predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, potpredsjednica Nasiha Pozder i potpredsjednik Edin Fort.

Uslijedio je izborni dio Zbora, a nakon njega tematski dio u kojem se govorilo o aktuelnoj političkoj situaciji kako u Mostaru tako i u cijeloj BiH, saopćeno je danas iz Naše stranke.

Predstavnici rukovodstva te stranke su prisutnima pojasnili značaj novog Zakona o radu i participaciji Naše stranke u procesu njegovog dorađivanja i usvajanja.

– Posljednje tri godine u Mostaru su, politički gledajući, tri najgore godine u našoj demokratskoj istoriji. Nesposobnost političkih stranaka koje su u posljednjih 20 godina činile vlast u Mostaru i općenito u HNK, ogleda se u činjenici da je građankama i građanima trenutno suspendirano osnovno političko pravo – da biraju i da budu izabrani. Dovoljno je reći da Mostar već tri godine nema Gradsko vijeće – kazala je Irma Baralija, novoizabrana predsjednica Gradskog odbora NS Mostar.

Istaknula je da je cilj Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru da pokaže „da je drugačija politika moguća i da Mostar može bolje“