Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavni Brazilac

Pele: Teško je braniti Neymara za sve što radi

neymar_mbappe

I pored toga istakao je da je Neymar bolji igrač od njegovog saigrača iz PSG-a i člana prvaka svijeta, tj. reprezentativca Francuske Kyliana Mbappea

Pričao sam nekoliko puta s Neymarom. Rekao sam mu, Bog fudbala ti je dao dar, ti ga kvariš, jer komplikuješ zbog nekih stvari koje radiš na terenu, rekao je Pele (78), slavni Brazilac i prema mišljenju mnogih jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena.

Posebno se osvrnuo na Neymarove simulacije prekršaja, koje posebno iritiraju navijače na stadionima.

“Teško je braniti Neymara za sve što radi”, kazao je Pele te dodao da se Neymar našao na udaru javnosti u njegovoj zemlji, nakon što Brazil nije uspio postati prvak svijeta na šampionatu igranom prošlog ljeta u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

I pored toga istakao je da je Neymar bolji igrač od njegovog saigrača iz PSG-a i člana prvaka svijeta, tj. reprezentativca Francuske Kyliana Mbappea.

“Neymar je kompletniji fudbaler od Mbappea. Međutim, u Evropi svi više pričaju o Mbappeu”, prokomentarisao je Pele, nakon što je Mbappe prije nekoliko dana proglašen najboljim mladim fudbalerom svijeta.

Pele je u ovoj sedmici kritikovao i Lionela Messija, za kojeg je rekao da nije najbolji fudbaler svijeta, ali ni Argentine svih vremena, istakavši:

“Diego Armando Maradona bio je bolji igrač od Messija”.