Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pele zbog dvojnika u reklami traži 30 miliona dolara

pele32

Slavni brazilski nogometaš Pele trebao je reklamirati Samsung, ali korejski multimedijalni div prije tri godine u zadnji tren se povukao iz činilo se uspješno zaključenih pregovora s najboljim nogometašem svih vremena, prenosi Index.

Ipak, Pele i njegovi advokati tvrde da on ipak “glumi” u reklamnoj kampanji za Samsungove televizore, ali tako da se konglomerat odlučio za daleko jefitnije rješenje i umjesto skupog Pelea, za kampanju uzeo nepoznatog čovjeka koji liči na slavnog Brazilca.

Pele zato traži “najmanje 30 miliona dolara”, a njegov advokat Frederick Sperling u tužbi navodi da se Samsung navedenom reklamom bogati, ali zadirući u Peleova prava i umanjujući vrijednost njegovog branda. “Želimo dobiti poštenu nadoknadu za neovlašteno korištenje Peleovog identiteta i kako bi spriječili buduća neovlaštena korištenja.”

Sporna reklama objavljena je u New York Timesu i prema tužbi, pokazuje “lice nasmijanog čovjeka koji veoma podsjeća na Pelea pored televizora na kojem je nogometaš koji izvodi škarice, što je udarac kojeg je usavršio i proslavio Pele.”