Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Odsijeci sebi glavu, idiote"

Peljto svirao penal odluke, na tribinama čekao spreman transparent

New Project (2)

Peljti su asistirale sudije iz BiH – Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti arbitar bio Admir Šehović

Portugalski Guimaraes je pobijedio rumunsku FCSB rezultatom 1:0 i izborio prolaz u grupnu fazu Lige Evrope. Meč je sudio bh. arbitar Irfan Peljto.

Upravo je Peljto u centru pažnje kada je u 53. minuti dosudio penal za domaće koji je realizovao Tapsoba, a taj pogodak ispostavio se odlučujućim u ovome dvomeču, s obzirom da u Bukureštu nije bilo golova.

Peljti su asistirale sudije iz BiH – Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti arbitar bio Admir Šehović.

Gazda Steaue Becali nakon prve utakmice u Bukureštu izjavio je da “ako ovaj tim ikada zabije gol protiv moje ekipe, sam ću sebi odsjeći glavu”.

Tapsoba, strijelac jedinog gola na utakmici, nije zaboravio šta je Becali lupio, pa je gol proslavio na zanimljiv način…

Navijači portugalske ekipe, nakon što je njihov tim poveo, izvisili su transparent s porukom za Becalija:

“Odsijeci sebi glavu, idiote”.

Inače, utakmicu je obilježio još jedan skandal. Naime, kapiten rumunske ekipe Pintilii, nakon što je trener u poluvremenu zamijenio, na klupi je poručio: Okanit ću se fudbala. Idem kući. Završio sam s ovim”. Rumunski mediji pišu kako je upravo gazda Becali tražio od trenera da Pintiliia ostavi na klupi u poluvremenu utakmice.

Pogledajte penal koji je dosuđen za domaće…


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.