Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Perez ne želi da čuje o eliminaciji Reala: Ne priznajemo kaznu

florentino perez

U Madridu se ne mire sa brukom i tvrde da nisu pogriješili što je Denis Cheryshev igrao protiv Cadiza u Kupu kralja iako je bio suspendovan.

Administracija Kraljevskog kluba je napravila skandalozan propust pošto nije znala da Rus ima tri žuta kartona iz prethodne sezone zbog kojih nije smio da se nađe na terenu, ali se ipak našao.

Po pravilima, Real bi trebalo da bude eliminisan iz takmičenja, ali njegov predsjednik Florentino Perez tvrdi suprotno. On se danas objavio javnosti na vanrednoj konferenciji i poručio da pravila nisu prekršena i da je Cheryshev mogao da igra.

“Nakon detaljne analize, utvrdili smo da suspenzija zbog tri žuta kartona nije validna jer igrača niko nije informisao da je kažnjen što bilo obaveza po člani 341 iz paragrafa dva disciplinskog pravilnika FS Španije. Princip i osnovno pravilo kod svake kazne je da ona postaje aktivna tek kada stigne obaveštenje da je izreknuta. Obaveza o ličnom obavještavanju suspendovanog subjekta je pravilo priznato od strane Administrativnog suda za sport. Kazna nije efektivna jer igrač nije lično obavješten i što se nas tiče nikakva prekršaj nije napravljen”, poručio je Perez na početku obraćanja javnosti.

Prvi čovjek Kraljevskog kluba je potvrdio da niko od zaposlenih u klubu neće snositi posljedice jer nikakva greška nije ni napravljena.

“Ne moženo da neko bude kriv za nešto što nije skrivio. Mi nismo obavješteni ni od FS Španije, ni od Villarreala, a igrač je rekao da ni on nije bio obavješten i nema razloga da mu ne vjerujemo. S obzirom da obaveštenje o suspenziji nije stiglo, onda ni prekršaj nije napravljen. Pričao sam i sa trenerom i sa igračima. Svi su razočarani jer smo došli u situaciju za koju nismo krivi i u kojoj nismo bili nikada ranije”, rekao je Perez.