Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Perez: Ronaldo može iz Reala samo ako neko plati milijardu eura

perez-ronaldo-samar

Florentino Perez, koji je dobio još jedan mandat na poziciji predsjednika Real Madrida, naglasio je da Cristiano Ronaldo može napustiti “kraljevski klub“ samo u slučaju da neko plati milijardu eura, koliko iznosi klauzulu o puštanju u ugovor portugalskog fudbalera, javlja Anadolu Agency (AA).

Posljednjih dana, nakon što je špansko tužilaštvo podnijelo tužbu protiv Ronalda za utaju 14,7 miliona eura poreza, sve češće se govori o tome da će sjajni napadač napustiti Real.

“Nisam još razgovarao s njim, ali ću to uraditi u narednim danima. Međutim, Ronaldo ima klauzulu od milijardu eura. On će ostati, osim ako je neko spreman da plati taj iznos za njegovo puštanje“, rekao je Perez za španske medije, a potom se okrenuo optužbama s kojima se Ronaldo suočio:

“Sve je to vrlo čudno. Braniću ga kao igrača i kao ljudsko biće. Poznajem Cristijana i on je dobar momak, i kao profesionalac i kao čovjek. Ono što ljudi mogu uraditi je da ne pričaju o njemu kao o delikventu, to mi smeta i boli me. Ne poznajem njegovu poreznu situaciju dovoljno dobro, samo mogu reći da svi moramo ispunjavati svoje obaveze kada je riječ o porezu. Ne sumnjam u Cristijana. Ono što znam je da on koristi usluge iste korporacije kao i u Vekikoj Britaniji, a tamo nije imao nikakvih problema.“

Ronaldo je u Real Madrid stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda za tada rekordan iznos obeštećenja od 94 miliona eura. Od tada Portugalac je za kraljevski klub odigrao 394 takmičarske utakmice i postigao gotovo nevjerovatnih 406 golova. U dresu Reala tri puta je osvojio Ligu šampiona, po dva puta titulu šampiona, Kup Španije i FIFA klupsko prvenstvo svijeta, te po jednom Superkup Španije i Evrope.