Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Perez umjesto Zidanea na klupu Reala dovodi bivšeg igrača Barce?

zidane perez

Navijači Real Madrida izgleda da su izgubili strpljenje kada je predsjedniku Florentino Perez u ptanju. Nakon poraza (0:1) u gradskom derbiju od Atletica Kraljevi zaostaje velikih 12 bodova za vodećom Barcelonom i to nakon samo 26 odigranih kola.

Pormjenu nabolje u svlačionici Reala nije uspio donijeti ni Zinedine Zidane koji je naslijedio Rafaela Beniteza klupi. Iako mu je poraz od Atletica bio prvi koji je doživio kao trener Realove seniorske ekipe, činjenica je da ekipa djeluje vrlo neuvjerljivo.

Španski As tako piše kako “sve podsjeća na 2006. godinu”. A, tada se dogodilo da se Perezov projekt “Galacticos” počeo raspadati nakon što je madridski klub zaostao velikih 12 bodova za najvećim rivalom, Barcelonom. Uslijedila je Perezova ostavka, a to je ono što navijači žele i sada, i što su jasno poručili nakon poraza od Atletica.

Statistika nikako ne ide Perezu u prilog. Naime, otkako se vratio u Real 2009. godine Barcelona je osvojila čak 21 trofej, dok su Kraljevi osvojili tek sedam.

Dok su madridski sportski mediji usmjereni na kritike na račun Reala i Pereza, katalonski Sport lansirao je informaciju da je Perez već pripremio i zamjenu za Zidanea, svega dva mjeseca nakon što je zamijenio Beniteza.

Ta promjena, ukoliko do nje dođe, dogodila bi se do kraja sezone, a Sport spominje ime Ernesta Valverdea, aktuelnog trenera Athletic Bilbaa i bivšeg igrača Barcelone (1988.-1990.), kao prvog na listi Perezovih želja.

Naravno, pod uslovom da Perez preživi na predsjedničkoj funkciji.