Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski reprezentativac

Perišić novo pojačanje Hajduka

ivan perišić u hajduku
FOTO. Hajduk.hr

Perišić se još oporavlja od ozljede koljena i još je neizvjesno kada će se vratiti na teren

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić novi je član Hajduka, objavio je u petak splitski klub.

“HNK Hajduk na zadovoljstvo cjelokupne javnosti koja je željno iščekivala ovaj trenutak može potvrditi da će Ivan Perišić nakon gotovo 17 i po godina ponovno odjenuti Hajdukov bijeli dres s brojem četiri. Nakon sjajne i iznimno uspješne inozemne karijere Ivan se opet vraća na Poljud”, objavio je Hajduk na svojim internetskim stranicama.

Perišić stiže na posudbu do kraja sezone iz engleskog Tottenhama, a Hajduk navodi kako je dogovorena i saradnja za sljedeću takmičarsku sezonu nakon isteka posudbe koncem juna.

Perišić je karijeru počeo u Hajduku, prošao je sve mlađe uzrasne kategorije Hajdukove akademije i postao je jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji krilnog igrača. U ekipi Hajduka nije nastupao u službenim utakmicama, a odigrao je osam prijateljskih u kojima je postigao jedan zgoditak.

Iz Hajduka je sa 17 godina, u ljeto 2006. godine, otišao u francuski Sochaux, 2009. preselio je u belgijski Rooselare, zatim slijede angažmani u Club Bruggeu, Borussiji Dortmund s kojom je osvojio prvenstvo i kup 2012. godine, Wolfsburg, Inter, Bayern s kojim je osvojio naslov Lige prvaka 2020. godine te njemačko prvenstvo, te Tottenham.

U dresu hrvatske reprezentacije Perišić je upisao 129 nastupa u kojima je zabio 33 gola.

Perišić se još oporavlja od ozljede koljena i još je neizvjesno kada će se vratiti na teren.