Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čudesan preokret

Pet minuta prije kraja Danska je kod Švicarske gubila 0:3, a onda preokret

danska

Slovenski sudija Damir Skomina pokazao je da se igraju četiri minute sudijske nadoknade, a na isteku treće minute dodanog vremena na terenu je vladala anarhija i stihija

Derbi sinoćnjeg programa kvalifikacija za Euro igrao se u Baselu i sve do pred sam kraj činilo se da je to derbi samo na papiru.

Jer Švicarska je protiv Danske na svom terenu golovima Reme Freulera iz 19., Granita Xhake iz 66. i Breela Emboloa iz 76. minute vodila 3:0.

Ali tada kreće jedan od najvećih nogometnih povrataka.

Pet minuta prije kraja Mathias Joergensen smanjuje na 1:3. Danska je u 88. minuti dodatno smanjila zaostatak golom Christiana Gytkjaera, koji je ušao kao rezerva.

Slovenski sudija Damir Skomina pokazao je da se igraju četiri minute sudijske nadoknade, a na isteku treće minute dodanog vremena na terenu je vladala anarhija i stihija.

Nije tu bilo nikakve taktike ni reda, samo haotična borba svih Švicaraca da sačuvaju do maločas nedostižnu prednost i očajnički pokušaji svih Danaca da izvedu nemoguće – ponište do prije par minuta nenadoknadiv minus.

Ubačena je svijeća u kazneni prostor domaćina, u pokušaju da je izbiju sudaraju se dva stopera Švicarske, a na loptu dotrčava gostujući desni bočni Henrik Dalsgaard i na pet metara od gola skače te glavom zabija za čudo u Baselu, Švicarska – Danska 3:3.