Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Da bi pobijedili Sarajevo moramo odigrati kao protiv Želje

mehmedagic_petrovic_sloboda333

Da bismo pobijedili ekipu Sarajeva, morat ćemo odigrati minimalno kao protiv Željezničara. Protiv ekipe koja se uvijek bori za titulu prvaka ne treba posebna motivacija, a ona je visoka i kod mene i kod igrača – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare trener Slobode Slavko Petrović, govoreći o utakmici 11. kola između Slobode i Sarajeva.

Naglasio je da je njegovim igračima godio boravak u Etno selu Stanišići, gdje su tokom četiri dana obavili osam treninga. Radili su na taktičkom planu, ali i na poboljšanju fizičke spreme. Napravljen je korak naprijed, rekao je strateg Tuzlaka.

– Poslije dvonedjeljne pauze lopta će se ponovo zakotrljati. Igrači najviše vole kad se igra, pogotovo kada dolazi protivnik kao što je Sarajevo, koje u ovaj duel ulazi kao favorit. Zbog žutih kartona neće igrati Darko Todorović i Milan Ćulum, kao ni Amer Osmanagić, koji odrađuje posljednju od tri utakmice kazne zbog crvenog kartona – naglasio je Petrović.

Dodao je da je zbog povreda bio neizvjestan nastup vratara Azira Muminovića i Filipa Erića, ali su jučer normalno trenirali i vjeruje da će moći računati na njih.

Sloboda svakako želi pobjedu protiv tima koji vodi Husref Musemić, trener koji je u dijelu prethodnog prvenstva vodio Tuzlake.

– Nakon tri uzastopne pobjede, u prošlom kolu su poraženi kod kuće od Krupe i sada im je pobjeda imperativ. Ali, sigurno je da će im se suprostaviti ekipa koja također želi pobjedu. Protiv takvog protivnika nema kalkuliranja. Moguće je da se i sutra pobjednik odluči u drugom poluvremenu. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nikoga nećemo posebno markirati, nego ćemo motriti cijelu ekipu. Bitno je da se moji igrači koncentriraju tako da do kraja pokažu taktičku disciplinu – zaključio je Petrović.

Uime igrača govorio je stoper Haris Mehmedagić, koji je pozvao navijače da podrže „crveno-crne“ kako bi zajednički proslavili novi uspjeh.

– Sarajevo je ekipa za respekt. Međutim, mi smo se psihološki i fizički izdigli maksimalno, tako da očekujem pravu utakmicu u kojoj posebna motivacija neće biti potrebna. Optimista sam u pogledu konačnog ishoda susreta – naglasio je Mehmedagić.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se sutra od 18 sati.