Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar - Olimpik

Petrović: Žao mi je što se ovo dešava Želji, Osim: Neke odluke sudije mi nisu najjasnije

petrovic-osim

Željezničar je u utakmici 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici po prvi put u historiji poražen od Olimpika (0:1)

Amar Osim, trener Željezničara, nakon poraza istakao je da rezultat nije u skladu sa dešavanjima na terenu.

“Sve vrijeme smo napadali. Imali smo dominaciju, nekada manju, nekada veću. Imali smo četiri, pet, šest šansi. Kada igrate protiv protivnika koji se brani to nije malo. Uspjeli smo u jeku ofanzive napraviti grešku i zabili su nam gol. Rezultat nije u skladu s onim što je bilo na terenu”, rekao je Osim.

Trener Plavih požalio se na odluke glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

“Neke odluke sudije mi nisu najjasnije. Postaje simptomatično. Na istoj utakmici dvije-tri situacije da sudija ne vidi, pogriješi ili se nama učini, što baš nije tako, te dosudi drugačije… Čestitao bih Olimpiku jer su se borili. Nisu tukli. Radili su ono što se radi kada igraš protiv boljeg. Branili su se i čekali da im se nešto otvori. Moja ekipa nije reagovala tako loše, ali ne ide nas. Kada imamo šanse, ne zabijemo. Nama protivnik postigne gol iz jednog udarca. Nadati se da će se situacija okrenuti”, istakao je Osim.

Trener Olimpika Slavko Petrović poručio je kako je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom na Grbavici protiv Željezničara.

Olimpik se dugo branio, a onda je u samom finišu golom Adnana Osmanovića pogodio za velika tri poda protiv Željezničara.

“Možda čudno zvuči, ali nisam zadovoljan. Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i prezentacijom jer ne diraj lava dok spava. Mi smo ušli dobro u utakmici, plivali smo cijelo poluvrijeme i nismo imali našu igru”, rekao je Petrović i dodao:

“Lav je lav, i ne diraj ga dok spava. Svako ima respekta, ali smo loše ušli u utakmicu. Pobjeda je zaslužena, imali smo još jednu kontru, ali rezultat je OK i velika su tri boda. Ovo nam daje veliku vjeru u opstanak”.

“Žao mi je da se ovo dešava mom bivšem klubu. Željo je gigant i izvući će se iz ovog. Uvijek nešto dođe prvi put. Ni Radnik ovdje nikad nije boda uzeo kad sam bio trener, pa smo dobili 2-1”, rekao je poslije meča trener Olimpika.

Trener Olimpika se osvrnuo i na svoj bivši klub Radnik, koji je u teškoj borbi za opstanak.

“Svako se bori za svoje. Radnik nije mogao da plaća neke igrače, ja to znam jer sam bio i tim menadžer i vodio pregovore. Sad su prodali Bradonjića, pa je bolja situacija. Doveli su nekih dobrih igrača. Tu je i Mladost i bit će ovo jedna od najžešćih sezona gdje se do kraja neće znati ko će ispasti”, dodao je Petrović.