Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Mogli smo posao završiti i ranije

_MG_9073

Trener Željezničara Slako Petrović zadovoljan je rezultatom i igrom svoje ekipe u meču protiv Radnika (2:0) čime je Željezničar završio prvi dio prvenstva na drugoj poziciji.

Petrović je naglasio da su igrači dali maksimum, s obzirom na “paklen” tempo i pet utakmica za dvije sedmice. Smatra da je njegova ekipa posao mogla završiti i ranije, ali je naglasio da je i Radnik pokazao da s pravom spada u vrh bh. nogometa.

– Mi smo postigli gol u pravom momentu i to nam je dalo vjetar u leđa. Bili smo pod ogromnim pritiskom u drugom poluvremenu, permanentno, naročito na sredini. Odigrali smo pet utakmica u nizu za dvije sedmice, iscrpila se ekipa i igrači će dobiti dva dana slobodno što ne činim često. No, zaslužili su – kazao je Petrović.

Čestitao je svom bivšem klubu na četvrtom mjesto u prvom dijelu prvenstva.

– Mi smo korak do plasmana u Evropu, nadam se da ćemo i Radniku kroz osvajanje kupa pomoći da oni kao četvrtoplasirani prođu u evropska takmičenja – ističe trener Željezničara.

Njegov kolega na klupi Radnika Nebojša Milošević čestitao je Željezničaru na zasluženoj pobjed. Istakao je da je njegova ekipa imala problema s povredama, ali je i pored toga u određenim momentima bila ravnopravan rival. U drugom poluvremenu su, kaže, sve karte bacili u napad, ali nisu mogli do gola.

Željezničar je ovom pobjedom preuzeo drugo mjesto uoči Lige za prvaka, s bodom zaostatka za liderom Zrinjskim.