Petrović: Nadam se da ćemo konačno uzeti tri boda

petrovic

Nogometaši Željezničara u 8. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici dočekuje ekipu Krupe, naprijatnije iznenađenje dosadašneg dijela sezone.

Novi trener Željezničara Slavko Petrović na pres-konferenciji kazao je da je naredni protivnik “plavih” da zbog dobrih rezultata u euforiji.

– Njihova euforija je opravdana jer su već uzeli 11 bodova. Riječ je o ozbiljnoj ekipi koja je pretežno domaćinski tim, dok je u gostima situacija malo drugačija. Ostalo im je mnogo igrača iz prošle sezone, pojačali su se igračima čiji su klubovi ispali iz lige, ali su ti fudbaleri bili nosioci u svojim ekipama. Pobijediti Slobodu sa 3:0 bez dva standardna igrača je velika stvar. Krupa je tim koji je do sada postigao najviše golova, a mi smo u poziciji da nemamo šta da biramo – kazao je Petrović.

Po njegovim riječima ekipa je u pauzi prvenstva “pakleno radila” na popravljanju fizičke spremnosti.

– Neki igrači su osjetili veliki umor, zbog čega smo posljednje treninge prilagodili tome. Igrači su prihvatili ovaj novi sistem rada, nikakvih problema nije bilo. Od svoje ekipe očekujem da na teren izađe sa više samopouzdanja. Za pobjedu nam treba kombinacija prvog poluvremena protiv Viteza u prijateljskoj utakmici i drugo protiv Čelika u prvenstvu. Nadam se da ćemo konačno uzeti tri boda – kazao je Petrović.

Govoreći o svom prijemu u novoj sredini srbijanski stručnjak je izjavio da je u Sarajevu dočekan “iznenađujuće pozitivno”.

– Ovdje se osjeti fudbalska atmosfera, narod je zaljubljen u fudbal i oduševljen sam s onim što sam zatekao. Nadam se da će nas i publika podržati, ekipi je to potrebno. Momci koji su sada tu imaju karakter, pokazali su ga u ovih 13 dana koliko smo trenirali i dobro će im to doći da izađu iz ovoga jači – kazao je Petrović.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić rekao je da je iza ekipe “katastrofalan period”, ali je pauza iskorištena da igrači rade rade na fizičkoj spremi, taktici i atmosferi.

– Rezultati diktiraju atmosferu i zato je jako važno da pobijedimo Krupu. Ja sam imao već priliku da igram protiv Krupe prošle godine u Kupu, a tada sam vidio da to nije naivan protivnik, koji igra ofanzivno. Nama je potrebna ozbiljnost, dat ćemo sve od sebe da sutra dođemo do pobjede. Krajnje je vrijeme da gosti prekinu odnositi bodove sa Grbavice – kazao je Kosorić.

Nogometaši Željezničara trenutno zauzimaju osmo mjesto na tabeli sa osam bodova, sa po dvije pobjede i remija te tri poraza, dok je Krupa četvrta sa 11 bodova, s tri pobjede te po dva remija i poraza.

Susret Željezničar – Krupa igra se u subotu s početkom u 19.30 sati.