Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Pobjeda protiv Krupe nam je jako bitna, nisam euforičan

slavko petrovic1
Foto: I. Kralj

Šef stručnog štaba Željezničara Slavko Petrović, nakon pobjede njegovog tima protiv Krupe na Grbavici, istakao je da utakmica bila teška i da se nijedna ekipa ne smije potcijeniti.

Smatra da je Željezničar dobro otvorio utakmicu, sa solidnim tempom i dobrom kombinatorikom.

– U ovoj ligi, koja je skraćena na 12 ekipa, nijedna ekipa se ne može potcijeniti i sigurno da će biti dosta teških utakmica. Što se tiče današnje utakmice, mislim da smo dobro ušli u meč, otvorili smo se sa jednim solidnim tempom, kombinirali smo dobro. Bilo nam je jasno da će biti teška utakmica. Otvorili smo je već u šestom minutu, što je bilo pozitivno za nas. Bilo mi je drago da Križman, igrač koji u suštini ‘visio’ da li će igrati ili ne, otvara utakmicu. Za njega moram reći da se u prvoj utakmici pred sarajevskom publikom pozitivno predstavio i pokazao da će biti pojačanje. Iako je daleko od prave forme, izdržati 90. minuta bez priprema je za pohvalu. Povredom našeg štopera Jahića mi pozadi nemamo disciplinu. Napao sam i Kosorića i Šećerovića – rekao je Petrović.

Gol gostiju, kaže, poremetio je igru Željezničara. Dodao je da se poslije gola Krupe promijenila kombinatorika i da je Željezničar izašao iz ritma, te da je za njega poluvrijeme došlo u pravom trenutku.

– Analizirali smo naše probleme. Visoke lopte su bile ‘zabranjene’, ja ne znam zašto su ih počeli igrati. Jer duge lopte između dva štopera, koja kada se saberu imaju gotovo četiri metra, toliko je apsurdno da nemam riječi. Rekao sam, ako smo prisiljeni da odigravamo te lopte, onda moraju biti poluvisoka, moraju biti u prostor da iskoristimo brzinu Lendrića – pojasnio je Petrović.

Smatra da je njegov tim drugo poluvrijeme bio konkretaniji, imao posjed lopte i da je gol ‘visio u zraku’.

– Mogli smo biti iznenađeni početkom drugog poluvremena ali smatram da bi to bila totalna nepravda jer jednostavno toliko biti dominantan u 90. minuta i otići sa jednim bodom u svlačionicu bilo bi ružno. Ova pobjeda je jako bitna. Nisam euforičan da kažem nakon jedne pobjede da je sve bilo fenomenalno, kao što ne bih bio da smo igrali 1:1. Imamo jako puno posla – zaključio je šef stručnog štaba Željezničara.