Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović pred dvomeč sa AIK-om: Igramo protiv favorita, ali se ne bojimo

petrovic zakaric

Fudbaleri Željezničara sutra igraju prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige protiv švedskog tima AIK-a na stadionu Grbavica.

Plavi su u prvom pretkolu eliminirali crnogorsku Zetu, ali sada će imati teži zadatak protiv švedskog predstavnika, koji je blagi favorit u tom dvomeču.

Uoči utakmice u Sarajevu šef struke tima s Grbavice Slavko Petrović istakao je da je AIK sjajna ekipa ali da njegovi momci nemaju straha.

– Imamo poštovanje, ali ne i strah. Mislim da će meč biti drukčiji u odnosu na Zetu. Bit će to utakmica gdje igramo protiv kluba koji je favorit ali se možemo nositi s njima. Nadam se da će nam to uspjeti – poručio je Petrović.

Igrač Željezničara Goran Zakarić se prvo osvrnuo na prethodnu utakmicu protiv Zete istakavši da su ‘pavi’ dokazali svoj kvalitet.

– Sigurno da smo zadovoljni time. Imamo poštovanje prema AIK-u, radi se o velikoj ekipi ali i mi ulazimo s maksimalnom ozbiljnošću i da se pokažemo u najboljem svjetlu. Očekujem dobru utakmicu. Nadam se da ćemo biti maksimalno koncentrisani i napraviti dobar rezultat pred revanš. Što se ne bi nadali i prolazu – zaključio je Zakarić.

Sarajevski tim očekuje veliku podršku publike budući da su ulaznice za južnu, istočnu i zapadnu tribinu već rasprodane.

Meč između Željezničara i AIK-a igra se od 20.45 sati, a uzvratni meč je sedam dana poslije u Štokholmu.