Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac Obrad Tomić pojačao KK Partizan

obrad tomic

– Tomić iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Kaknja u kojoj je na parketu u prosjeku provodio više od 29 minuta, te bilježio učinak od 11,4 poena i 9,8 skokova
SARAJEVO (AA) – Obrad Tomić, novopečeni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je prvo pojačanje beogradskog Partizana za narednu sezonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tomić iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Kaknja u kojoj je na parketu u prosjeku provodio više od 29 minuta, te bilježio učinak od 11,4 poena i 9,8 skokova. Bh. košarkaš sa jednim od najboljih košarkaških kolektiva u regionu potpisao je trogodišnji ugovor.

“Veoma sam sretan što sam postao dio velikog i slavnog kluba. Sa ogromnim entuzijazmom sam prihvatio poziv Partizana i sada želim da nakon reprezentativnih obaveza, pružim maksimum i svojim igrama i ponašanjem opravdam povjerenje stručnog štaba i uprave, kao i da zaslužim povjerenje navijača“, istakao je Tomić za oficijelnu internet stranicu Partizana.

Tomić, kojem je 25 godina i koji igra na poziciji centra, prije Kaknja nastupao je za Mladost iz Mrkonji Grada i mostarski Zrinjski.

Odlični košarkaš trenutno je na pripremama sa košarkaškom reprezentacijom BiH za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Nakon sedmodnevnih priprema u Svetom Martinu na Muri, bh. tim predvođen selektorom Duškom Vujoševićem vratio se u Sarajevu, gdje ga očekuju dvije kontrolne utakmice zatvorenog tipa protiv Bjelorusije.