Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Radnik nije bio loš, nego mi dobri

slavko petrovic

Fudbaleri Željezničara danas su na stadionu Grbavica u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH pobijedili Radnik s 2:0, i plasirali se u polufinale tog takmičenja, nakon što je tim s Grbavice u prvom meču u Bijeljini odigrao 2:2.

Trener Radnika Nebojša Milošević kazao je da je Željezničar zasluženo pobijedio i prošao u sljedeću fazu takmičenja.

– Bili su bolji i zasluženo pobijedili, nismo bili na nivou. Nekoliko igrača nedostaje nam u posljednje vrijeme i morali smo kombinirati. Pokuašli smo da nešto uradimo, ali tokom 90 minuta nije to bilo dovoljno. Nismo imali igrače koji su mogli da odigraju kontranapade, jer je za to potrebna brzina. U drugom poluvremenu smo imali neke šanse i pokušali da se približimo golu – istakao je Milošević.

Trener Željezničara Slavko Petrović izjavio je da je njegov tim odigrao jako dobru utakmicu.

– U Bijeljini su momci igrali jako dobro. Treba im čestitati. Imali smo mnogo šansi, a Radnik se pokazao kao jako dobra ekipa. Bila je velika borba na terenu. Ovu utakmicu želimo arhivirati i pripremati se za subotnju utakmicu, koja će biti pravi pakao. Ne bih rekao da je Radnik bio jako loš, nego smo mi bili dobri – rekao je trener “plavih”.

Predstojeću utakmicu Željezničar ponovo igra s Radnikom u okviru zadnjeg kola Premijer lige BiH, a Petrović se nada da će se igrači uspjeti regenerirati.