Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magazinović: Jesu li ministarstva FBiH izbačena iz Mehanizma koordinacije

sasa_magazinovic

Da li je tačno da su Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH i Ministarstvo kulture i sporta FBiH izbačeni iz mehanizma koordinacije, odnosno da li im je oduzeto pravo glasa i predsjedavanja u radnim grupama, upitao je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Saša Magazinović.

U poslaničkom pitanju upućenom predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću Magazinović zahtijeva odgovor da li je došlo do tih promjena u Mehanizmu koordinacije i da li su one u skladu s ranije donesenom Odlukom o Mehanizmu koordinacije.

– Pored toga, tražimo da se javnosti obznani da li je tačno da je odbijen prijedlog Direkcije za evropske integracije da na čelu svih radnih grupa budu predstavnici države BiH? Tačnije, da li je dogovoreno rotiranje predsjedavajućih svakih šest mjeseci i to na način da radnim grupama mogu predsjedavati predstavnici svih nivoa vlasti – stoji u poslaničkom pitanju Magazinovića upućenom Zvizdiću, saopćeno je iz SDP-a BiH.