Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Respektujemo Mladost, ali želimo nastaviti pozitivan niz

zeljo pres333

Fudbaleri Željezničara sutra igraju utakmicu na stadionu Grbavica protiv ekipe Mladost Doboj Kakanj, u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Plavi“ su dobro otvorili proljetni dio sezone pobjedom u gostima u prošlom kolu protiv Krupe rezultatom 1:0, ali sada ih očekuje prva domaća utakmica u ovoj godini protiv nezgodne Mladosti, koja je prošle sedmice na domaćem terenu bila bolja od Slobode s 3:1.

Željezničar se nalazi na trećem mjestu na tabeli s 35 bodova i ima četiri manje od vodećeg Zrinjskog, dok je Mladost na osmoj poziciji s 25 bodova, čime se ta ekipa ‘primakla’ na četiri boda za poziciju koja vodi u Ligu za prvaka.

Trener Željezničara Slavko Petrović izjavio je da je Mladost ostvarila fenomenalno proljetni dio sezone

– Gledao sam tu utakmicu i oni su igrali jako dobro. To sve govori o protivniku. Oni su ekipa za rezultate. Moramo ih poštovati – rekao je Petrović.

Smatra da njegove igrače očekuje zahtjevan meč, teži nego što je to bilo u Krupi.

– Mladost sada možda ima zadnju šansu za play-off, i mislim da oni neće ući ‘labavo’. Sigurno će izaći u standardnoj postavi. Nisu nikada katastrofalno poraženi i neće doći ovdje raširenih ruku, bez velike borbe. Pozitivno je da je Ivan Crnov počeo s oporavkom, da radi u teretani i polako trčkara – ističe.

Međutim, dodaje da će njegov tim učiniti sve da osvoji tri boda da bi nastavili pozitivan niz i krunisali pobjedu u Krupi.

– Sigurno je da prvih 25 minuta u Krupi moramo zaboraviti, sada nam je potrebno da držimo presing i istrajemo. Bitno je da pokažemo da smo sigurniji na lopti i prisilimo protivnika da trči. Krećemo u jedan težak dio sezone – dodao je trener tima s Grbavice

Nogometaš Željezničara Zajko Zeba poručio je da je atmosfera u ekipi sjajna i da svi jedva čekaju utakmicu.

– Nikog se ne bojimo. Mislim da se mi pitamo sutra, imamo odličnu ekipu. Uprava i stručni štab rade odličan posao. Zahvaljujem navijačima i nadam se da će sutra biti predivan ambijent – rekao je Zeba.

Utakmica između Željezničara i Mladosti se igra od 15 sati.