Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: U Krupi nas očekuje jedna od ključnih utakmica

petrovic

Nogometaši Željezničara u 8. kolu Lige za prvaka u nedjelju gostuju ekipi Krupe.

Trener “Plavih” Slavko Petrović na pres-konferenciji je kazao da je njegov tim sa minus 11 bodova došao na plus tri i da je u situaciji da tri kola prije kraja osvajanje titule isključivo zavisi o njegovim igračima.

– Mi držimo konce u svojim rukama. Od svih ekipa u vrhu, mi se najviše pitamo za titulu, naročito kada se zna da smo 15 utakmica bez poraza. Kada sam došao u Željezničar kazao sam da mi moramo stvoriti familijarnu atmosferu, uspjeli smo da napravimo zajedništvo, koje vlada među igračima, stručnom štabu, upravi, navijačima i legendama kluba – kazao je Petrović.

O predstojećem gostovanju u Krupi, Petrović je kazao da su svi u klubu svjesni koliko je bitna ova utakmica i šta ona znači.

– Trenutno smo fukusirani samo na utakmicu protiv Krupe. Radi se o ekipi koja izgubila samo dvije utakmice kući i biće nezgodno, ali znamo svoj cilj. Ovo je jedna od klučnih utakmica i tako ćemo uću u nju. Nadamo se da će svi pružiti svoj maksimum i tako doći do željenih bodova – kazao je Petrović.

Trener Željezničara u Krupi neće moći da računa na Zajka Zebu, zbog žutih kartona, dok su ostali igrači spremni.

– Neigranje Zebe je hendikep, ali imamo Bekrića koji je u vrhunskoj formi i koji će ga zamijeniti adekvatno. U posljednje vrijeme smo vidjeli da nam mogu pomoći i igrači koji nisu imali toliko veliku minutažu – kazao je Petrović.

Iskusni vezni igrač Željeničara Samir Bekrić kazao je njegov tim očekuje teška utakmica protiv “nezgodnog protivnika, koji je i na Grbavici pokazao da ima dobar tim”.

– Moramo pružiti maksimum kako bismo potvrdili sve ovo što smo dosad uradili. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača doći do željenog rezultata – kazao je Bekrić.

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati.