Petrović: Želimo nastaviti niz bez poraza

petrovic-slavko33

Željezničar će u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Olimpica, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović.

– Samo što smo uspjeli da arhiviramo prethodnu, dolazi nam sljedeća utakmica. S nestrpljenjem očekujemo utakmicu i naravno želimo nastaviti niz bez poraza. U kakvom sastavu će oni izaći ne interesuje nas, računaju nam se samo tri boda. Ekipa koja je u velikom dijelu pošteđena Kup utakmice izaći će u dobrom raspoloženju i osvojiti tri boda. Nakon toga se pripremamo za naredne dvije utakmice, veoma bitne, rekao je Slavko Petrović dodavši:

– Imamo dva suspendovana igrača, Sinišu i Matea. Što se tiče igrača koji su iz drugog plana igrali protiv Goražda igrali su dobro. Nama je cilj bio da na u prvoj utakmici napravimo rezultat takav da možemo u revanšu probati mlađe igrače. Moj početak je ovdje bio trnovit i težak, ekipa nije imala samopouzdanja, bilo smo nemoćni. Međutim, kroz ovaj niz od osam utakmica smo dokazali da smo izašli iz krize, sada su cilj tri boda, ekipa je stabilnija na psihološkom planu, a i na fudbalskom smo dokazali pravo lice.

Na pitanje o nastupu mladog Denisa Žerića, Petrović je kazao da je Žerić veliki talenat.

– Žerić je za mene jedan veliki talenat. Imao je malo nesreće, ja kad sam došao 22 dana nije trenirao, potom je otišao sa reprezentacijom, kontinuitet nije imao. Uvrstio sam ga protiv Goražda, i odradio je jedan jako dobar posao i dokazao da je veliki talenat.

Utakmica protiv Olimpica je na rasporedu u subotu od 19 sati.