Petrović: Zrinjski je favorit, ali možemo ih iznenaditi

mehmedagic_petrovic_sloboda333

U okviru 16. kola BHT Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode putuju u Mostar gdje će igrati protiv akutelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda govorio je za Sloboda TV o svojim planovima i očekivanjima za utakmicu u Mostaru koja se igra u subotu sa početkom u 15 sati uz direktan prijenos na Moja TV.

-Sigurno poslije dvije teške utakmice u nizu, protiv Viteze i u kupu protiv Sloge, naša ekipa se maksimalno istrošila i treba da se osvježimo. Zrinjski je favorit u ovoj utakmici, ali mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo nešto napraviti i iznenadimo Zrinjski, rekao je Petrović za Sloboda TV.

Kada je u pitanju igrački kadar, Petrović neće moći računati na tri igrača.

-Imamo sve igrače na raspologanju, osim Ordagića koji se požalio na povredu pred kup utakmicu, a imamo i tri kartonirana igrača, a među njima je taj isti Ordagić, Lazevski i Osmanagić tako da smo po tom pitanju malo oslabljeni. Međutim, momci su pokazali protiv Krupe da ti igrači iz drugog plana mogu jako kvalitetno da igraju tako da se nadamo jednoj dobroj utakmici, još kad bi napravili neko iznenađenje, bilo bi fenomenalno, kazao je Slavko Petrović.