Phillip Cocu produžio ugovor s PSV-om

phillip-cocu111

Holandski fudbalski stručnjak Phillip Cocu produžio je ugovor sa PSV-om iz Eindhovena na dodatne dvije godine, pa će tu ekipu sa klupe voditi do kraja 2019.

Uprava PSV-a je saopćila da je ugovor Cocua isticao krajem 2017. godine, ali da je danas produžen za dodatne dvije sezone.

„Phillip je trenutno najbolji trener kojeg želimo na klupi“, izjavio je direktor PSV-a Marcel Brands i dodao da je izuzetno zadovoljan novim dogovorom sa Cocuom.

Cocu je tom prilikom kazao da će i u narednom periodu pridavati veliku važnost mladim igračima u klubu i uvođenju mladih talenata u prvi tim. On je do 2013. godine radio kao pomoćnik starijeg holandskog stručnjaka Dicka Advocaata, a od tada je šef struke u PSV-u.

Sa PSV-om je prošle godine osvojio titulu prvaka Holandije, na šta su navijači u Eindhovenu čekali punih sedam godina. Prošle godine je osvojio i holandski Superkup, a nakon devet godina je prvi napravio iskorak i prošao grupnu fazu Lige prvaka. U februaru naredne godine PSV će u osmini finala elitnog evropskog klupskog takmičenja igrati protiv Atletico Madrida.