Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Piksi promijenio formaciju, Kamerunci izbacili najveću zvijezdu

piksi blic sportal
Vanja Milinković Savić i Dragan Stojković / FOTO: blic.rs

I jednima i drugima treba pobjeda kako bi ostali u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva

Srbija je vrlo ambiciozno došla na Svjetsko prvenstvo u Katru. Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je čak i pohod na finale. No, Srbija već u drugom kolu Mundijala igra utakmicu biti ili ne biti.

Nakon što su poraženi od Brazila u utakmici u kojoj za 90 minuta nisu šutirali kako treba prema golu protivnika, čeka ih duel s Kamerunom u kojem ih eventualni poraz vrlo vjerovatno vodi kući.

Kamerunci su u prvom kolu izgubili od Švicarske (0:1), ali su za razliku od Srbije pokazali nešto u ofanzivnom dijelu. Napadali su i dominirali protiv Švicaraca, no nisu uspjeli do gola. Autsajderi su u ovoj grupi, ali pokazali su da su itekako opasni.

I jednima i drugima treba pobjeda kako bi ostali u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Poraženi bi već u ovom kolu mogao ostati bez svih šansi.

Selektor Srbije Dragan Stojković promijenio je formaciju za današnji susret. Srbija će igrati u 3-4-2-1, a Filip Kostić kreće od prve minute, dok je Vlahović opet ostao na klupi. Piksi će od prve minute sa ekipom u kojoj su V. Milinković-Savić, Pavlović, Veljković, Milenković, Kostić, Živković, Lukić, Maksimović, Milinković-Savić, Tadić, Mitrović.

Kamerunci su uoči utakmice ostali bez ponajveće zvijezde. Golman Intera Andre Onana izbačen je iz reprezentacije zbog kršenja discipline. Umjesto njega na gol će Epassy.

Susret počinje u 11 sati.