Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pique napušta reprezentaciju jer je s dresa odrezao zastavu

pique_majica_twitter

Savršeno je držao odbranu Španije koja je 2010. postala svjetski, a dvije godine kasnije i evropski prvak, ali iako mu je tek 29 godina, objavio je da se povlači iz reprezentacije za koju je odigrao 86 utakmica.

Gerard Pique nikada nije krio da je katalonski domoljub i da jednako kao Barcine pobjede, slavi Realove poraze. Likovanje nad neuspjesima Reala i isticanje ponosa što je Katalonac, učinilo ga je prilično omraženim kod španskih centralista i hegemonista, prije svih kod Madriđana. Koliki su razmjeri mržnje prema njemu, govori i što je u novembru prošle godine prijateljska utakmica Španije i Engleske, koja se trebala igrati na Santiago Bernabeu, prebačena u Alicante, zbog straha da će vrijeđanje Pique zasjeniti meč.

Brojni realovci i hejteri Piquea u Španiji sada će doći na svoje, jer legendarni stoper objavio je kako nakon SP-a prestaje igrati za reprezentaciju, a razlog je bura koja se digla i kritike na njegov račun, nakon što je u kvalifikacijama za SP kod Albanije, u pobjedi Španije 2:0 igrao u majici s koje je odrezao dio sa španskom zastavom.

Tako je igrao u majici kratkih rukava iz kućne radinosti, a njegovi mrzitelji odmah su primjetili kako ne nosi španske boje kao još jedan dokaz njegovog iridentizma.