Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon poraza

Pique: Ovo je sada naša realnost

pique facebook (1)

On je naveo da će narednih nekoliko nedjelja biti ključne za Barcelonu

Jedan od kapitena Barcelone Gerrard Pique rekao je da je pred klubom komplikovana sezona i da je poraz 0:3 od Bayerna iz Minhena na početku takmičenja u Ligi šampiona “realnost”.

Barcelona je sinoć na svom terenu izgubila od Bayerna sa 0:3, u prvom kolu Lige šampiona i prvi put u historiji tog takmičenja nije imala šut u okvir gola.

Katalonski klub je od ove sezone bez najboljeg igrača Lionela Messija, koji nije produžio ugovor i prešao je u Paris Saint Germain.

“Tako je kako je, takvi smo kakvi smo sada. Ovo je komplikovana sezona. Gledam pozitivne strane, imamo nekolicinu 18-godišnjih igrača koji su igrali. To je sada naša realnost”, rekao je Pique.

On je naveo da će narednih nekoliko nedjelja biti ključne za Barcelonu.

“Moramo da pobijedimo u narednim utakmicama u Ligi šampiona, ali i da ostanemo među vodećim ekipama španske lige. Sada se ne smatramo favoritima, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi na kraju sezone. Ni Chelsea nije bio favorit za osvajanje Lige šampiona prošle sezone”, dodao je Pique.

Trener Ronald Coeman rekao je da je ekipa dala sve od sebe.

“Voljeli bismo da smo igrali bolje, ali sada smo ovakvi. Ne mogu da se žalim na zalaganje, dali smo sve od sebe. Ali, postoji razlika u talentu i razlika između ekipe koja dugo igra zajedno i naše ekipe koja je puna mladih igrača. Teško je prihvatiti ovo, ali moramo da nastavimo da radimo”, naveo je on.

Barcelona je prije više od godinu dana u četvrtfinalu Lige šampiona izgubila od Bayerna sa 2:8, a poslije toga počeli su problemi na terenu i van njega.

Na naslovnoj strani Marce danas dominira naslov “Jadna Barca”.

List Sport naveo je da je ovo “tužna realnost”.

“Naši mladi igrači imaju veliki potencijal, za dvije ili tri godine će igrati mnogo bolje. Ali sada – tako je kako je”, rekao je Coeman.

Barcelona će za dvije nedjelje u drugom kolu Grupe E igrati na gostujućem terenu protiv Benfice, koja je u utorak odigrala neriješeno 1:1 protiv Dinama iz Kijeva.