Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Piskić: Borbenom igrom do pobjede nad Srbijom

zerina-piskic23

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u petak u Zenici i početi pripreme za kvalifikacioni susret sa Srbijom.

Vezna igračica SFK 2000 Sarajevo i reprezentativka BiH Zerina Piskić smatra da je pred bh. timom zahtjevan meč.

– Možemo očekivati veoma tešku utakmicu jer je Srbija jak protivnik, ali vjerujem da ćemo borbenom igrom i zajedništvom ostvariti pobjedu za kraj kvalifikacija – izjavila je Piskić.

Dodaje da je zadovoljna rezultatima u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2017.

– Mnogo smo napredovali, zreliji smo kao ekipa u odnosu na prethodni period i zaslužujemo da se nađemo na trećem mjestu u grupi – naglasila je.

Osvrnula se devetnaestogodišnja reprezentativka i na rezultate prvakinja BiH u UEFA Ligi šampiona.

– Uspjeh SFK 2000 je plod našeg rada. Trenirali smo naporno, svaka igračica je dala sve od sebe i zasluženo smo se plasirali u šesnaestinu finala Lige prvaka. Ovo je svakako veliki uspjeh za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a ne samo za ženski fudbal – zaključila je Piskić.

Susret BiH – Srbija bit će odigran 20. septembra u Zenici. Prvi meč između dvije selekcije, odigran 25. novembra u Staroj Pazovi, završen je pobjedom BiH rezultatom 1:0.

Reprezentacija BiH trenutno zauzima treće mjesto na tabeli sa devet bodova, dva više od četvrtoplasirane Srbije koja će ima utakmicu manje, a koju će odigrati 15. septembra protiv Belgije.