Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilić: Kovačević urušio skoro sve klubove u RS-u

drasko_ilic

“Dosadašnja politika urušila je skoro sve klubove u RS. Četiri kluba su prošle sezone ispala iz bh. šampionata i taj trened mora da se zaustavi.

Za devet godina svog mandata predsjednik Mile Kovačević nije uradio ništa od obećanog, a rekao je da će izgraditi trening centar, naći sponzora Prvoj ligi RS…”

Izjavio je ovo Draško Ilić, prvi čovjek Područnog fudbalskog saveza Banjaluka, izrazivši punu podršku Petru Jeliću, kojeg je ovaj savez nominovao za budućeg predsjednika Fudbalskog saveza RS.

Izbori su 26. septembra, a protivkandidat Jeliću je aktuelni predsjednik Kovačević, koji ima podršku preostalih šest područnih saveza.

Ilić smatra da je došlo vrijeme da se promijeni situacija u fudbalu pod kapom FSRS.

“Članovi iz PFS Banjaluka su onemogućeni da napreduju u organima FSRS, sve što predložimo izazove žestok otpor kod Kovačevića i njegovih istomišljenika. PFS Banjaluka je meta diskriminacije u svakom pogledu i želimo tome da stanemo na kraj. Hoćemo da zaustavimo kupovanje glasova i dizanje ruku protiv nas i naših prijedloga. Želimo novi savez lišen podaništva i manipulacije glasovima. Zato smo podržali Petra Jelića, za kojeg ne smunjamo da fudbalu RS može da donese samo dobro”, kazao je Ilić za Nezavisne novine i dodao:

“Zaustavićemo sve pokušaje sabotaže kandidature Petra Jelića. Pod pritiscima smo, a to sve stiže iz kancelarije FS RS.”

Mile Kovačević se ne obazire na kritike.

“Tačno se zna šta je dobro urađeno tokom proteklih godina i sada pokušavaju i to da nam ospore. Sve ono što uradili, naše planove, prezentovaću narednih dana. Što se sabotaže Petra Jelića tiče, oni koji su ga predložili neka bolje prouče Statut FS RS”, poručio je Kovačević u izjavi za Nezavisne novine.