Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. fudbaler

Pjanić bi se volio vratiti u Juventus: Novac nije problem

miralem pjanic – anadolija

“Gladan sam, iskusan, iza mene je skoro 700 odigranih utakmica i imam pravo na visoke ciljeve, zar ne?”, kaže Pjanić

Miralem Pjanić priznao je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport da bi se volio vratiti u talijansko prvenstvo koje je napustio u transferu iz Juventusa u Barcelonu. Ondje se nije uspio nametnuti pa je aktualni veznjak Bešiktaša objasnio zbog čega je bio primoran otići s Camp Noua.

Pjanić je u četiri godine u Juventusu pod vodstvom Massimiliana Allegrija i Maurizija Sarrija osvojio četiri naslova talijanskih prvaka, sedam trofeja ukupno i igrao u finalu Lige prvaka.

Potom je u transferu vrijednom 60 miliona eura otišao u Barcelonu za koju je odigrao tek 30 utakmica. Prosječno je nastupao nešto više od 40 minuta po susretu i za Barcu nikad nije zabio gol ili upisao asistenciju i poslan je na jednogodišnju posudbu u turski klub.

“Nisam mogao nastaviti s Koemanom, on nema poštovanja. Laporta je donio dobru odluku kad je na njegovo mjesto doveo Xavija. Sad je ekipa opet jaka, ujedinjena i svako zna što je njegov posao”, prisjetio se Pjanić razloga odlaska iz katalonskog giganta pa pričao o Italiji:

“Istanbul je lijep, samo mi se saobraćaj ne sviđa, ali nisam izgubio Italiju iz voda. Ona je moj drugi dom. Nedostaje mi i volio bih se vratiti. Bilo je kontakata s Juventusom, no ništa se nije dogodilo zbog finansijskih razloga. Što se mene tiče, novac nije problem. Volio bih biti važan dio projekta u osvajanju talijanskog naslova”, rekao je Pjanić i zaključio:

“Gladan sam, iskusan, iza mene je skoro 700 odigranih utakmica i imam pravo na visoke ciljeve, zar ne?”