Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Džeko jedva čeka da zaigra za Romu

dzeko-pjanic1234

Miralem Pjanić otkrio je kako je Edin Džeko bio “veoma motiviran kada je u pitanju dolazak u Romu i jedva čeka da zaigra sa nama”.

Dvojica bosanskohercegovačkih reprezentativaca igrat će zajedno u dresu Rome nakon što Džekih transfer iz Manchester Cityja bude kompletiran.

– Džeko je bio veoma motiviran kada je u pitanju dolazak u Romu i jedva čeka da zaigra sa nama – rekao je Pjanić za Roma TV.

– Sretan je i bit će nam velika pomoć ove sezone. Konkurencija u timu je pozitivna stvar jer nas očekuju nastupi u različitim takmičenjima. Ako želite da se takmičite na visokom nivou i približite se Juventusu, trebaju vam veliki igrači – dodao je bh. reprezentativac.

Roma je impresionirala spektakularnom pobjedom nad Valencijom 3:1 u prijateljskom meču u subotu, golovima Francesca Tottija, Gervinha i debitanta Mohameda Salaha, prenosi Football Italia.

– Bili smo fizički jači nego u prethodnim utakmica i željeli smo ponovo pronaći način igre koji smo izgubili tokom posljednjih šest mjeseci. Riskirali smo i pokušavali nametnuti svoju igru i to je dobro prošlo. Naravno da možemo i bolje, ali mislim da je to bio dobar meč protiv snažnog protivnika. Užitak je riskirati i kockati se. Vratili smo taj osjećaj i zabavljali smo se na terenu – dodao je Pjanić.