Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Emocionalno sam vezan za Romu, Spalletti je sjajan trener

miralem pjanic

Bosanskohercegovački reprezentativac i veznjak italijanske Rome Miralem Pjanić izjavio je da je postao emocionalno vezan za Romu, kao što je bio vezan za svoj prvi klub, francuski Metz, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjanić je u intervjuu za “Radio Roma” govorio o situaciju u Romi, treneru Lucianu Spalettiju, revanš utakmici protiv Real Madrida, te svojoj karijeri.
“Kompletna momčad se zaista dobro kreće i to sve čini lakšim. Ima dosta kretanja na terenu i uvijek ima neko kome možete dodati loptu. Fizički također ekipa je u vrlo dobrom stanju”, rekao je Pjanić.

Pjanić je iznio i riječi hvale na račun trenera “Vučice” Luciana Spalletija.

“Znao sam šta je Spalletti učinio za Romu, ali nisam imao prije priliku da ga upoznam lično. On je jako dobar trener koji se brine o nama. Spalletti je čovjek sa kojim možete pričati bilo kada o bilo čemu. Jednostavno, on je trener koji će uvijek biti tu da vas zaštiti ako činite ono što on od vas traži”, poručio je Pjanić.

Popularni “zmaj” se osvrnuo i na revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, te kazao kako će Roma u Madridu igrati svoju igru. Kazao je kako su svjesni poraza (0:2) u prvoj utakmici, no, naglašava da je Roma u jako dobroj formi i da će u uzvratnom meču dati sve od sebe.

O eventualnom nastupu Edina Džeke u narednim utakmicama, kazao je kako Džeko želi igrati, kao i svako drugi.

“Mi trebamo Edina, ali isto tako i on treba nas da postiže golove”, istakao je Pjanić.

Na pitanje u vezi sa spekulacijama oko njegovog prelaska naredne sezone u Chelsea, Pjanić je rekao:

“Uvijek sam bio sretan u Romi, otkad sam stigao. Mnogo se razlikuje od drugih klubova. Zaista sam posato emocionalno vezan za ovaj klub, kao što sam bio vezan za Metz”, rekao je Pjanić, dodavši da niti jedan kluba nema navijače kao Roma.